Krachttraining voor een efficiëntere loop

Krachttraining voor een efficiëntere loop

Voor atleten, zeker middellange en lange afstandslopers, is krachttraining een trainingsvorm dat vaak weinig ingebed lijkt te zijn met de aard en het instinct van hardlopers. Echter heeft sportspecifieke krachttraining wel degelijk een positief effect op blessurepreventie en prestatieverbetering (loop efficiëntie).

Omdat sport context afhankelijk is, is het belangrijk om te weten wat een hardloper nodig heeft om dit vervolgens op een impliciete wijze te vertalen naar uitvoering en coördinatie van krachtoefeningen. Met onder andere methodieken en trainingsfilosofie van Frans Bosch in het achterhoofd hebben we afgelopen dinsdag bij Fysiotherapie van der Zanden het gedachten goed omgezet naar nieuwe oefeningen voor hardlopers (met dank aan Raf Kollee). Gaaf om te zien hoe hierin de hardloopstijl van deze vier ervaren hardlopers terug komt en anatomische verschillen en loopstijlen pijnlijk zichtbaar worden!

Bij iCaptur geloven wij in de ondersteuning van de individuele hardloper met behulp van data. Middels laagdrempelige technologie, de smartphone,  proberen we elke hardloper in zijn kracht te zetten om hiermee blessure te voorkomen. De data die we tijdens deze sessie hebben opgenomen vertalen wij naar algoritmes die advies geven over de intensiteit en uitvoering van de oefeningen. Het enigste wat je nodig hebt als hardloper is een iCaptur Belt en de iCaptur App die je tijdens uitvoering bij elke stap begeleid.

Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR HET LAATSTE NIEUWS

* E-mailadres:

* Voornaam: